skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Ob gasilskem domu še večnamenska dvorana

Vas dobi novo dvorano Per saperne di più

          Spomladi leta 1964 so se vendarle začele uresničevati večkot 10 let stare želje vseh kulture željnih vaščanov. Izgradnja dvorane obgasilskem domu je tako zagotovila prvo osnovo za delovanje društva -prostor.

          Obdobje, ki sledi, je precej skopo kar se virov tiče. Kotizvemo iz posameznih virov, pa se dejavnost društva močno stopnjuje. Še največpodatkov dobimo po ustnem izročilu, čeprav pa so tu problem letnice, ki sovečinoma že ušle v pozabo.

          Leta 1967 zasledimo prvo omembo praznovanja krajevnegapraznika, tj. 15. septembra. Prireditev je bila vedno dobro obiskana, žal je vdevetdesetih letih padla v pozabo. V zadnjem času pa jo zopet obujajo članiTurističnega društva Podljubelj.

          V delno ohranjenem poročilu o delovanju društva za leto1973/1974 beremo, da skupina kljub težavam izpolnjuje vse zadane načrte.Naštudirana je bila veseloigra »V Ljubljano jo dajmo«, ki je bila predstavljenapoleg na domačemu odru še v Lomu in na Brezjah pri Tržiču. V okrilju društvadeluje tudi mladinska igralska skupina. Njihova pravljična igra »Mačeha inpastorka« je bila predstavljena v Podljubelju, Lomu, na Brezjah pri Tržiču inše v Kropi.

          Kulturni program društva pokriva vse državne praznike.Pevski zbor, ki je imel v vasi močno tradicijo, je v tem letu prenehaldelovati, kar je sprožilo precejšnjo razpravo o vzrokih za to. Šlo naj bi zanezainteresiranost tako pevcev kot tudi občinstva. 

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

cultura
teatro

Contatti

Nejc Perko

Password

20. stoletje, KULTURA

Data di pubblicazione

05.10.2012 11:37

Ultima modifica

13.03.2013 14:42

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam