skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Novi ljudje, staro ime

Hkrati s spremembo programskega koncepta Novega tednika se je spre­minjalo tudi uredništvo. Že junija 1979 je prišlo do delne reorganizaci­je.

Per saperne di più
Glavni urednik je postal Anton Ri­bič, odgovorni urednik pa Drago Medved; prej, ko je uredništvo vodil Milan Seničar, sta bili obe funkciji združeni. Vendar pri tem ni ostalo dolgo, kajti že junija 1981 je mesto glavnega urednika prevzel Boris Rosina. Pri tem je zanimivo, da novi uredniki niso preveč upoštevali tradicije predhodnikov in niso izražali posebnih želja po spremembi imena. Staro ime Novi tednik je ostajalo in vse bolj postajalo zaščitni znak celjskega ča­snika.
Spremembe (okrepitve) je doživela tudi redakcija. Marca 1980 se je No­vemu tedniku pridružila sedanja po­močnica glavnega urednika Milena Brečko Poklič, v letu 1981 pa lahko v kolofonu srečamo še dve novi ime­ni: Marjelo Agrež in Violeto Vato­vec Einspieler.
Z uspešno izvedeno anketo leta 1980, s katero so bralci izrazili zadovoljs­tvo nad vsebino Novega tednika in izbrali "top listo" članov uredništva in sodelavcev, se je uredništvo pri­pravljalo na praznovanje 35. obletni­ce "Celjskega", kot so ga ljudje še vedno radi imenovali. Rezultati an­kete so pokazali, kaj so ljudje leta 1980 najraje brali. Med temami je bi­lo najbolj brano gospodarstvo, sledili so zabavno čtivo, socialna vprašanja in zdravstvo, kultura in šport. Najmanj so ljudje pre­birali članke o političnem življenju in kroniko. Med posameznimi zvrstmi so bralci najraje prebirali pi­sma bralcev, potopise in reportaže, te­mu pa so sledili intervjuji, komentarji in tednikove akcije.
In popularnost uredništva in sodelav­cev? Bralci so izbrali: Janez Vede­nik (36), Tone Vrabl (34), Mateja Podjed (26), Milan Božič (16), Dam­jana Stamejčič (14), Jure Krašovec (9)... med sodelavci pa so najboljšo oceno dobili Ernest Rečnik, Lojze Ojsteršek, Jože Petek, Jože Kuzma, Karel Jug, Milenko Strašek in Jan­ko Pogačnik.

Fotogalleria

Informazioni

Categorie

societa

Autore della collezione digitale

Janko Germadnik

Password

ČASNIKI, ČASOPISI

Data di pubblicazione

19.11.2010 09:38

Ultima modifica

21.02.2018 07:49

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam