skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Nina Dorič Majdič

Restavratorka Nina Dorič Majdič se je šolala in se priučila obrtnega znanja naših prednikov. Tako ohranja kulturno dediščino in svoje znanje pri Društvu rokodelcev Moravške doline nesebično prenaša na druge. Per saperne di più
Akademska restavratorka Nina Dorič Majdič iz Moravč je svojo slikarsko pot začela v osnovni šoli pod mentorstvom akademske slikarke Vere Trstenjak - Jovičić. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje ter leta 2006 diplomirala na Oddelku za restavratorstvo, kjer se je vpisala na podiplomski študij. Ukvarja se predvsem z restavriranjem slik na različnih nosilcih, predvsem na platnu. V svojem prostem času še vedno slika. Najraje motive iz narave, v vsej njeni lepoti in različnih letnih časih, v umirjenem, tihem in romantičnem vzdušju. Slika predvsem v akrilni ali oljni tehniki v različnih formatih in na različnih nosilcih. Svoja slikarska dela je razstavila na dveh samostojnih razstavah in številnih skupinskih in dobrodelnih razstavah po Sloveniji. V Društvu rokodelcev Moravške doline sodeluje že vrsto let, v sklopu katerega izvaja poslikave v oljni tehniki z narodnimi motivi na ročno izdelanih lesenih skrinjah. Skrinje so bile nekoč del pohištva vsake slovenske hiše.

Fotogalleria

Informazioni

Pubblicato da

Knjižnica Domžale

Password

Restavratorstvo, RESTAVRIRANJE, SLIKARJI, SLIKARSTVO

Data di pubblicazione

09.11.2012 09:54

Ultima modifica

10.11.2012 09:19

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam