skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Na solidno finančno podlago

Ko sta bila dva meseca "partizanje­nja" mimo, je Tone Maslo ponovno prevzel uredniške posle. Tokrat za celih 15 let. Svoje naloge se je lotil nadvse spretno, potrpežlji­vo in vztrajno. Za tiste čase je imel tudi nadvse redko last­nost, ki za tisti čas ni bila značilna in tudi ne dovolj cenjena. Zastopal je stališče, da je osno­va vsakega podjetja pozitivna ekonomija in da to velja tu­di za časopis.

Per saperne di più
Očitno je nanj spodbudno vplivala tudi ustanovitev Društva ekonomistov LR Slo­venije v oktobru istega leta. Predvsem njemu je šla zasluga, da je v na­slednjih letih Celjski tednik dobil ko­likor toliko solidno finančno podla­go. Da so se časi začeli spreminjati, je dokazoval že Lojze Jurc; želel je, da bi "nov demokratičen duh" zajel tudi Celjski tednik. Pod parolo, "kritika je vedno odraz svobode," so pričeli akcijo kritičnega spremljanja družbe­nih dogajanj, kolikor je pač bilo to v tistem času sploh mogoče.
Urednik seveda še zdaleč ni bil edini, ki je odločal o vsebini časnika; še vedno so nad tiskom bdele
t. i. Komisije za agi­tacijo in tisk pri okrajnih odborih OF.  Celjska komisija svojega dela k sreči ni opravljala najbolje, kar je na časnik dobro vplivalo, zato pa toliko bolj izpostavljalo urednika. Tone Maslo je zapisal: »Kar poglejmo primer Komisije za agita­cijo in tisk pri okrajnem odboru Ce­lje okolica. V tej komisiji je 10 čla­nov. V teku zadnjih mesecev je bilo sklicanih več sej komisije, vendar se nobena ni vršila, ker se člani komisi­je niso odzvali. Prav tako se noben član komisije ni zmenil za Celj­ski tednik, ki je pod neposrednim vodstvom komisij za agitacijo in tisk in so vse delo prepuščali uredniku sa­memu.«

Fotogalleria

Informazioni

Categorie

societa

Autore della collezione digitale

Janko Germadnik

Password

ČASNIKI, ČASOPISI

Data di pubblicazione

17.11.2010 12:59

Ultima modifica

21.02.2018 07:46

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam