skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  
Mojca Žula, rojena v Radovljici, je vrsto let delala kot tajnica v Iskri, se nato preselila na upravo Triglavskega narodnega parka in nazadnje pristala na zavodu za zaposlovanje. Registrirala je dopolnilno dejavnost na kmetiji in začela peči kruh, plesti in vesti, njeno največje veselje je rišelje. Izdelovanje adventnih venčkov pa je njen mladostni hobi. Per saperne di più
Kupljen ali doma narejen obroč oblečemo v slamo, ga ovijemo v mah ali smrečje. Nanj pritrdimo rdeče sveče in ga okrasimo z rdečo pentljo. Tak naj bi bil tradicionalni adventni venček. Seveda pa lahko danes adventni venček izdelamo po lastnih domislicah. Smrekove, borove in pušpanove vejice povežemo z vrvico, prav tako povežemo tudi borovničevje. Mojca se poigrava s semeni buč, zrni fižola, koruze, leče, ajde in kave. Uporablja tudi storže in koščice breskev, češenj, sliv in dateljnov. »Nadvse lepo delujejo tudi orehove lupine,« pravi. Včasih uporabi tudi kokice ali koščke blaga.

Fotogalleria

Informazioni

Pubblicato da

Knjižnica Domžale

Password

adventni venčki

Data di pubblicazione

29.10.2012 14:24

Ultima modifica

10.11.2012 09:04

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam