skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  
Kot pravi sam Hribar v svojih spominih: "Naša hiša — pri Boldinčkovih — je bila majhna in lesena; tudi gospodarsko poslopje, ki se je hiše držalo, je bilo tesno. V hlevu moja roditelja nista nikdar imela več ko troje živinčet." (Moji spomini 1983, str. 9) Per saperne di più
Ivan Hribar se je rodil 19. septembra 1851 v Mengšu. V Hribarjevi družini je bilo šest otrok. Večkrat so se selili, ker je oče prekupčeval s posestvi. Ivan je bil bolehen otrok, a romanje k sv. Valentinu je naredilo njegovi božjasti konec. V šoli je hitro napredoval in takoj preskočil v drugi razred nižje gimnazije v Ljubljani. Težko se je prebijal, zato je prevajal in inštruiral, da je dobil kak dodaten goldinar.

V Mariboru je želel nadaljevati študij, a za to ni bilo ne podpore ne denarja. Pri banki Slavija so ga vzeli za praktikanta. Ker je bil priden in perspektiven, je kmalu potoval v Slavijine poslovalnice v Pragi, Brnu, na Dunaju in v Trstu. Leta 1875 je začel voditi ljubljansko generalno zastopstvo banke.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

storia

Password

Hribar, Ivan (1851 - 1941), MLADOST

Data di pubblicazione

05.07.2010 11:15

Ultima modifica

25.07.2012 10:37

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam