skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Mizarske delavnice

Pod imenom mizarske delavnice so v IUV poleg mizarjev delovali še mojstri zidarske, pleskarske in čevljarske stroke. V oddelku je bilo do 15 zaposlenih.

Per saperne di più

Mizarji (do 5 zaposlenih) so opravljali vsa splošna mizarska dela, izdelovali lesene vozičke - šrogle, palete, platoje, pisarniško pohištvo, skladiščne regale, sode, opaže…

Zidarji (do 3 zaposleni) so zidali in obnavljali vse zidane konstrukcije: tlake, stene, odprtine. Sodelovali so s komunalno službo pri vzdrževanju vseh napeljav, cevovodov.

Pleskarji (do 4 zaposleni) so imeli ves čas ogromno dela z odstranjevanjem uničenega, umazanega opleska (učinek kislin, lugov in strojil) in nanašanjem novega. Večja pleskarska dela so večkrat izvajali tudi zunanji pleskarji.

Čevljar. Na začetku delovanja IUV so trije čevljarji izdelovali delovne čevlje in škornje ter popravljali usnjene transmisijske ploščate jermene. Kasneje je bil zaposlen en čevljar. Ta je izdeloval predvsem zaščitne rokavice in predpasnike. 

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Nataša Oblak Japelj

Password

industrija usnja, VZDRŽEVANJE, 20. stoletje, Vrhnika, MIZARSTVO, ZIDARSTVO, PLESKARSTVO, čevljarji

Data di pubblicazione

05.12.2017 12:08

Ultima modifica

05.12.2017 09:44

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam