skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  
Kakih deset let bo tega, odkar se je bančni uslužbenec Mirko Kržišnik iz Češnjic pri Moravčah lotil izdelovanja lesenih jaslic. Mirkov božji hlevček je narejen iz smrekovine, zbit in zlepljen iz klanih deščic, skorajda trsk. Material je tako rekoč zastonj, saj uporabi posušene odpadne kose smrekovine iz mizarske delavnice in nekaj kamenja, poleg tega pa potrebuje le še kakšen žebelj, lesno lepilo in kajpak orodje, dovolj sta oster nož in ročna žaga. Seveda ne šteje časa, tudi dvesto ur lahko prebije ob ustvarjanju enih jaslic. Per saperne di più
Mirkove hišice in hlevci so kot pomanjšane hiše, kakršne lahko še danes najdemo po našem podeželju. Mirko se je v desetletju, odkar je stesal, zgradil, zlepil ali, kakorkoli že hočete, nekaj desetin božjih hlevčkov, zgledoval po najrazličnejših modelih. Tudi po spletu pobrska in poišče fotografije starih planšarskih staj, predvsem pa se rad prepusti domišljiji in dela po svoje. Iz lesa in kamna gradi domačije, kakršne so naši predniki gradili stoletja.

Fotogalleria

Informazioni

Pubblicato da

Knjižnica Domžale

Password

JASLICE

Data di pubblicazione

08.11.2012 11:41

Ultima modifica

10.11.2012 09:06

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam