skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  
Rojena je v Zgornji Javoršici pri Moravčah. Kot osemnajstletno dekle se je Minka zaposlila v obratu tovarne Rašica v Moravčah, kjer je celih enajst let pletla na pletilnem stroju. Tu se je z nitjo povezala z nevidnimi nitkami in niti so postale njeno življenje. Iz Rašice je odšla v tovarno Univerzale Domžale, kjer je vse do upokojitve šivala klobuke in kape, ki so jih izvažali v Nemčijo. Per saperne di più
Za cvet orhideje potrebuje pet enako velikih krogcev, šesti pa je nekoliko manjši. Pri roki ima pripravljene prašnike, ki jih je kupila v prodajalni, kjer ponujajo vse za izdelovanje različnih ročnih del. Ti prašniki bodo krasili sredino orhideje. S spretnima rokama zlaga cvetne liste okoli prašnikov, jih skrbno poveže z nitko in ovije s cvetličarskim trakom. Nato s stiskanjem krogce oblikuje v cvetne liste orhideje. Iz petih ali šestih cvetov oblikuje vejico orhideje in doda še dva zelena lista. Za samo vejico uporabi debelejšo žico, na katero pritrjuje popke, cvetove orhidej in zelena lista. Nato pa vejico ovije z zelenim cvetličarskim trakom in orhideja je končana. Za izdelavo take vejice orhideje s petimi cvetovi Minka potrebuje približno štiri ure. Sama rož ne prodaja, ampak jih podarja sorodnikom in prijateljem, ki so ji blizu.


Fotogalleria

Informazioni

Pubblicato da

Knjižnica Domžale

Password

CVETLICE, OBLIKOVANJE, ROČNA DELA

Data di pubblicazione

06.11.2012 14:02

Ultima modifica

10.11.2012 09:21

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam