skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Občina Medvode je raznolika, od vaških do industrijskih, od ravninskih do čisto hribovskih naselij. Središče občine so Medvode, staro naselje, a mlado mesto ob sotočju Save in Sore na stiku Sorškega polja in Ljubljanske kotline, od Ljubljane oddaljeno le dvanajst kilometrov.

Per saperne di più

Je stičišče cest proti Ljubljani, Kranju, Škofji Loki in Vodicam. Arheološke najdbe iz rimskega časa (v Medvodah bronasta tulasta sekira, pri Rakovniku sledi rimske naselbine, na Ladji zlatniki) kažejo, da so na tem območju od nekdaj potekale pomembne prometne povezave. Železnica je prišla v Medvode leta 1870, ko so zgradili progo Ljubljana Jesenice. Po drugi svetovni vojni so Medvode doživele velik razcvet kot industrijsko mesto (Color, ki ga je leta 2008 prevzel Helios, Donit, danes Donit tesnit d. o. o., lesna in tekstilna industrija, Hidroelektrarna Medvode, danes HE Medvode – Savske elektrarne Ljubljana, papirnica v Goričanah, danes Goričane tovarna papirja Medvode, d. d.), med drugimi je pomembno podjetje Brinox inženiring d. o. o. v Sori in raznolika obrtna dejavnost.

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

storia

Pubblicato da

Knjižnica Medvode

Autore della collezione digitale

Tatjana Mavrič

Password

Medvode, DOMOZNANSTVO, stare razglednice, stare fotografije

Data di pubblicazione

18.12.2017 09:53

Ultima modifica

18.12.2017 09:19

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam