skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Ljubljanska soseska Fondove hiše

Zgodovina in življenje ene najzanimivejših sosesk slovenske prestolnice. Per saperne di più
Fondove hiše na Koroški ulici v Ljubljani so bile zgrajene v tridesetih letih 20. stoletja iz takratnega posebnega železniškega »Fonda za gradbo stanovanj in stanovanjskih hiš«. Od tod izhaja tudi njihovo ime, Fondove hiše. Gre za naselje osmih večstanovanjskih hiš s 17 hišnimi številkami, ki se nahaja za Bežigradom, v neposredni bližini ljubljanskega Stadiona.

Soseska je širši javnosti postala poznana ob predstavitvi načrtov za prenovo stadiona, ki bi po njihovih besedah krepko posegla v bivanjski prostor stanovalcev Fonda. Takrat so stanovalci ustanovili Koordinacijski odbor stanovalcev Fondovih hiš in preko njegovega delovanja začeli iskati skupni dialog z Mestno občino Ljubljana in investitorjem projekta, družbo Bežigrajski športni park.

Letos je soseska Fondove hiše praznovala 75. obletnico svojega obstoja, ki jo je zabeležila z razstavo v Mestni kniižnici Ljubljana ter slovesnim piknikom ob prazniku Dneva sosedov.

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam