Mappa  

Leopold Leon Ruzicka (1866-1931)

Ruzicka je bil rojen leta 1866 v Varaždinu kot prvi od štirih otrok Friedricha in Amalie. Poročil se je leta 1893 v Bukarešti, leta 1913 pa se je preselil na Dobrno, kjer je kupil sredi 19. stoletja zgrajeno vilo Aichelburg, jo temeljito prezidal in povečal. Družina je v vili živela vse do začetka druge svetovne vojne, nato pa so jo Nemci zaradi judovskega porekla izselili in ji premoženje zaplenili. Leon Leopold Ruzicka je leta 1930 napisal tudi družinsko kroniko, ki sega v preteklost do leta 1893, nadaljeval pa jo je sin Lothar; zadnji zapisi segajo v leto 1940.

Per saperne di più
Leopold Leon Ruzicka, glavni kronist družine in prvorojenec, je svojega očeta Friedricha spoštoval in občudoval. Ravnal se je po njegovem nasvetu, po katerem naj bi bila vsaka stvar vredna zanimanja. Vodilo njegovega ekslibrisa »Für alles interesse« kaže, da je očetov nasvet očitno padel na plodna tla. Iz zapisov v kroniki lahko razberemo, da je bil Leopold razgledan zbiralec knjig, starin in novcev, zato ga najdemo med organizatorji jugoslovanskega numizmatičnega kongresa, ki so ga leta 1922 organizirali v vili Ruzicka.
Umrl je leta 1931 na Dunaju.
 
Vir: Tatjana Badovinac, Janko Germadnik, Branko Goropevšek; Celjani so jih poznali; Pokrajinski muzej Celje, Celje2010. 

Fotogalleria

Posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Tatjana Badovinac

Password

ZNAMENITE OSEBNOSTI

Data di pubblicazione

25.03.2011 11:36

Ultima modifica

21.02.2018 07:02

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam