skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Leonida Goropevšek Kočar

Slikarka in arhitektka Leonida Goropevšek Kočar je otroštvo preživljala v Slovenskih Konjicah. Nemiren duh in želja po iskanju novih možnosti ustvarjanja jo je pripeljala v svet grafike in drugih tehnik slikarstva. Tako posega praktično na vsa polja likovnega upodabljanja. Per saperne di più
Nekaj posebnega je njena črtasta tehnika s tušem, ki jo je razvila. Deluje kot prefinjena sestavljanka podobe pradavnine, povezane v motiv, ki ga današnje oči prepoznajo kot sodobno figuro. Mik njene 'črta-krog' risbice je v njeni zagonetnosti. Naj bo to podoba laboda ali novoletne jelke, pravljičnega drevesa, zvezde ali pa cirkuškega plesalca ...; ko primemo karton, podoba zahteva trenutek ali dva, da jo razberemo in smo zadovoljni. Krajina in prostor sta običajno zgoščeno zamegljena, tako ustvarjata ozračje skrivnosti. Ikonografija vedno ostaja osebna. Je ena od pobudnic ustanovitve Društva rokodelcev Moravške doline in predsednica Likovnega društva Mengeš. Živi in ustvarja v Moravčah.

Fotogalleria

Informazioni

Pubblicato da

Knjižnica Domžale

Password

SLIKARJI, SLIKARSTVO

Data di pubblicazione

09.11.2012 09:42

Ultima modifica

10.11.2012 09:19

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam