skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Kmetijska zadruga Velike Lašče je praznovala 100 let

V Knjižnici Frana Levstika v Velikih Laščah je v sodelovanju s Kmetijsko zadrugo Velike Lašče in ob podpori občine Velike Lašče potekal projekt »Zadruge in zadružno življenje v Velikih Laščah«. Per saperne di più

Generalna skupščina Združenih narodov je leto 2012 razglasila za mednarodno leto zadrug in zadružništva. V letu 2013 je Kmetijska zadruga Velike Lašče praznovala stoletnico delovanja v okolju, kjer ima zadružništvo bogato tradicijo. 

V okviru projekta smo v Knjižnici Frana Levstika v sodelovanju s Kmetijsko zadrugo Velike Lašče pripravili razstavo o razvoju zadružništva v Velikih Laščah. Za predšolske otroke in učence prve triade osnovne šole smo pripravili ustvarjalne delavnice na temo zadružništva in medsebojnega sodelovanja. Učencem druge in tretje triade osnovne šole smo predstavili projekt ter na kratko prikazali razvoj zadrug in zadružništva v Velikih Laščah, ki je bil postavljen v splošnejši okvir razvoja zadružništva na Slovenskem in širše v Evropi in svetu. Del projekta sta bila tudi likovni in literarni natečaj na temo zadrug, zadružništva in zgodovine zadružništva v Velikih Laščah, na katerih so sodelovali učenci druge in tretje triade. Na oba natečaja je prispelo lepo število zelo dobrih izdelkov, ki so jih učenci naredili pod mentorstvom učiteljev. Nagrajencem je priznanja izročil župan občine Velike Lašče na Ta veseli dan kulture, 3. 12. 2012, na zaključni prireditvi na osnovni šoli v Velikih Laščah.

S projektom smo izpostavili pomen zadrug in zadružništva ter njihov prispevek h gospodarskemu in socialnemu razvoju lokalnega okolja.

Fotogalleria

Informazioni

Contatti

Mateja Lesar

Password

KMETIJSKE ZADRUGE, KMETIJSTVO, LIKOVNI NATEČAJI, obletnice, PROSLAVE

Data di pubblicazione

04.11.2013 00:00

Ultima modifica

04.11.2013 13:57

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam