skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  
Ustanovljeno je bilo v času, ko so tirolski podjetniki za slamnikarske kite domačim obrtnikom ponujali čedalje nižje plačilo. Na Bernikovo pobudo je bila zadruga ustanovljena 15. marca 1908 z namenom, da nabavlja kakovostne in poceni potrebščine za pletenje kit ter skrbi za njihovo prodajo in strokovno izpopolnjevanje svojih članov. Per saperne di più
Bernik je poizkušal na vse načine pridobiti kupce, vendar brez uspeha, dokler se ni javil trgovec iz Dresdna, ki je bil zadovoljen s kakovostjo kit. Zadruga se je tako počasi izvila iz začetniških težav. Vojna je delovanje zadruge popolnoma onemogočila, saj ni mogla dobivati surovin, razmere se niso izboljšale niti po koncu prve svetovne vojne. Na Bernikovo pobudo je bila zadruga 11. marca 1926 na občnem zboru likvidirana. Denar, ki ga je imela naloženega v Hranilnici in posojilnici, pa je darovala za Dobrodelni dom v Domžalah.

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam