skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Janez Babič - Naše igre in z igrami povezane dogodivščine

Vsebino predstavlja zgodba Naše igre in z igrami povezane dogodovščine, ki jo je napisal Janez Babič in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih igrali.

Per saperne di più

Avtor se spominja otroških iger poimenovanih domino, človek ne jezi se, špana, volk in koze, črni Peter in šnops. Z njimi sta avtorja seznanila prababica Jerca in stari ata Janez. V nadaljevanju opisuje igre na prostem Podmežaklo, kjer so se otroci poleti radi lovili, pozimi pa so se drsali, igrali hokej, se sankali in smučali. Te igre so spremljale tudi različne nezgode, ki pa so se vse končale srečno. Avtor opiše tudi zanimivo igro pihanja kovancev, ki so jih tako poizkušali premakniti in čim bolj približati oziroma prekriti. Dokument vsebuje tudi fotografiji, ki prikazujeta hokejista Rudija pred blokom na Bokalovi 5 okoli leta 1960, ki je last Maje Baš in Janeza Babiča, in Saša Jeklerja na Španovem vrhu leta 1965, ki je last Janeza Babiča.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Password

Jesenice, KULTURNA DEDIŠČINA, LOKALNE SKUPNOSTI, krajevna zgodovina, ZGODOVINA, ETNOLOGIJA, IGRE

Data di pubblicazione

03.05.2020 19:58

Ultima modifica

03.05.2020 19:19

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam