skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Fran Milčinski (1867-1932), pisatelj, ki je pravo združil s humorjem

Decembra 2017 obeležujemo sto petdeset let od rojstva znamenitega avtorja Butalcev, Frana Milčinskega (1867-1932), ki je pustil pečat predvsem kot humoristični pisatelj.

V središče zbirke želimo postaviti Frana Milčinskega kot pravnika in mladinskega sodnika, ki je o problematiki mladinskega skrbstva prelil mnogo črnila tako v pravnih glasilih in tudi v leposlovju. Dolga leta je moral kot sodnik poslušati mnogo težkih primerov in o njih odločati. 

Per saperne di più

Fran Milčinski je znan kot pisatelj za odrasle in mladino, dramatik, radijski pripovedovalec in pravnik ter sodnik. S svojo dejavnostjo, strokovnim znanjem, poznavanjem človeške narave in sposobnostjo pisanja je opozarjal na pomembnost mladinskega sodnega skrbništva. Z različnimi predavanji in razpravami je po različnih društvih in časopisih opozarjal na tedanjo aktualno problematiko mladinskega prava, na primer v reviji Pravnik. Poleg civilnopravnih odločb je poskušal pritegniti pozornost tudi s pravnimi humoreskami.

 

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Urša Šega

Contatti

Urša Šega

Password

ZNAMENITE OSEBNOSTI, SLOVENSKI PISATELJI, 19. stoletje, 20. stoletje, MLADINSKA KNJIŽEVNOST, OTROCI, SOCIALNO SKRBSTVO, SLOVENSKA HUMORISTIČNA KNJIŽEVNOST, SATIRA

Data di pubblicazione

19.12.2017 08:36

Ultima modifica

22.12.2017 11:09

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam