skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Johannes Vogl se je rodil leta 1981 v mestu Kaufbeuren v Nemčiji. Od leta 2002 do 2005 je študiral na Državni akademiji za likovno umetnost (Staatliche Akademie der Bildenden Künste) v Karlsruheju, od 2005 do 2007 na Akademiji za likovno umetnost (Akademie der Bildenden Künste) na Dunaju, od leta 2007 do 2008 na Umetniški akademiji Weißensee (Weißensee Kunsthochschule) v Berlinu in od leta 2008 do 2010 na Univerzi za umetnost (UDK Berlin – Universität der Künste Berlin). Svoja dela je razstavljal na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Nemčiji, Avstriji, na Slovaškem, v Rusiji, Turčiji, Italiji, Belgiji, Veliki Britaniji, Iranu, Švici, Italiji, na Poljskem, Nizozemskem, v ZDA. Leta 2008 je sodeloval na Manifesti 7 v Roveretu v Italiji. Je prejemnik več nagrad in priznanj. Živi in dela v Berlinu.

Per saperne di più
JOHANNES VOGL
 
Meteorit / Meteorite, 2014
 
jeklena pločevina, barva, reflektorji / steel plates, colour, spotlights
 
260 x 450 x 200 cm
 
pod grajskim parkom, Ravne / beneath the castle park, Ravne
 
 
Skulpturo sestavlja 1200 enakostraničnih trikotnikov iz jeklene pločevine debeline 5 mm, s stranicami dolžine 30 cm. Trikotniki so zvarjeni točkovno tako, da je med njimi špranja skozi katero ponoči priteka svetloba. Ponoči, ko v notranjosti zažarijo reflektorji, se skulptura spremeni v projektor, ki projicira bele črte. Svetloba prodira skozi špranje med stranicami in riše risbo po tleh in na ozadju dreves. »Meteoritova« dvojna narava, da je podnevi skulptura, ponoči pa naprava, mu omogoča, da preseže običajne omejitve kiparstva.

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam