skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

BOŠTJAN DRINOVEC in PRIMOŽ OBERŽAN

Boštjan Drinovec se je rodil 14. maja 1973 v Ljubljani. Študiral je kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani, kjer je diplomiral leta 1998 in magistriral leta 2001. Od leta 2008 tam predava. Je eden od ustvarjalcev projekta Metelkova mesto v Ljubljani. Imel je več samostojnih razstav in sodeloval je na številnih skupinskih razstavah, med drugimi na 25. Bienalu São Paula v Braziliji, v Williamsburškem centru za umetnost in zgodovino (Williamsburg Art & Historical Center) v New Yorku ter na Manifesti III v Moderni galeriji v Ljubljani. Je avtor več javnih spomenikov, med drugim je ustvaril javni spomenik Edvarda Kocbeka v ljubljanskem Tivoliju. Živi in ustvarja v Ljubljani. 

Per saperne di più

PRIMOŽ OBERŽAN

Primož Oberžan se je rodil leta 1973 v Laškem. Diplomiral je na Filozofski fakulteti v Ljubljani iz filozofije in sociologije kulture. Od leta 2005 deluje kot samostojni ustvarjalec na področju glasbe in raziskovanja zvoka. Konec osemdesetih let je bobnal v punk rock skupini It's not 4 sale. Leta 1997 je ustanovil zasedbo The Stroj, ki jo vodi še danes. Kot glasbenik in performer sodeluje s številnimi umetniki. Soustvaril je osem glasbenih izdaj, številne inovativne glasbene instrumente in zvočne skulpture. Z Boštjanom Drinovcem sta skupaj ustvarila več zvočnih skulptur: Vetrno harfo, Zvonko in Sonični oblak, ki so postavljene v Metelkova mestu in na Ravnah na Koroškem. Od leta 1991 živi in ustvarja v Ljubljani. 

 

BOŠTJAN DRINOVEC, PRIMOŽ OBERŽAN                    

Sonični oblak / Sonic Cloud

Forma viva 2008

nerjaveče jeklo/ stainless steel 

250 x 280 x 800 cm

Podjetje Sistemska tehnika, Ravne / Sistemska tehnika Firm, Ravne

Kipar Boštjan Drinovec in glasbenik Primož Oberžan sta v interdisciplinarnem projektu povezala likovno in glasbeno umetniško sporočilo. Interaktivna skulptura monumentalnih dimenzij na stolpastem podnožju kombinira spiralne forme z vetrnicami, strunami in ostalimi akustičnimi mehanizmi. »Sonični oblak« ustvarja zvok s pomočjo vetra in s človekovim dotikom kot pri običajnem glasbenem instrumentu. 

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Marko Košan

Indirizzo web

https://fvr.si/

Password

KIPARSTVO, URBANIZEM

Data di pubblicazione

05.12.2016 13:00

Ultima modifica

01.12.2016 13:21

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam