skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Jim Buckley se je rodil leta 1957 v Corku na Irskem. Med letoma 1975 in 1980 je študiral kiparstvo na Umetniški šoli v Crawfordu (Crawfork's School of Art), kjer je leta 1979 diplomiral iz kiparstva, podiplomski študij pa je končal iz kiparstva in fotografije. Bil je ustanovni član umetniških delavnic Artspace v Corku leta 1980 in kiparskih ateljejev v Glasgowu leta 1988. Udeležuje se mednarodnih konferenc o kiparstvu in razstavlja po Evropi in v ZDA. Leta 1983 je bil gostujoči predavatelj kiparstva na Umetniški šoli v Glasgowu, istega leta je bil tudi član organizacijskega odbora kiparskega simpozija v jeklu (Sculpture in the Shipyard) Arklow Enineering. Leta 1990 je zmagal na natečaju za javno skulpturo Irskega muzeja moderne umetnosti (Irish Museum of Modern Art) IMMA v Dublinu. Leta 2003 je prejel nagrado Scottish Arts Council's Creative Scotland Award. Od leta 1999 je Buckley predaval na številnih fakultetah, na Umetnostnem kolidžu Duncan of Jordonstone (Duncan of Jordonstone College of Art) v Dundeeju, na Univerzi v Aucklandu na Novi Zelandiji ter Northumbria v Newcastlu. Leta 2005 je predaval na Greyevi umetniški šoli na Univerzi Robert Gordon v Aberdeenu na Škotskem. Veliko razstavlja na Irskem, Škotskem in v tujini. Živi in ustvarja na Škotskem.

Per saperne di più

JIM BUCKLEY   

Brez naslova / Untitled

Forma viva 1984

jeklo, veriga / steel, chain

750 x 350

OŠ Franjo Golob, Prevalje / Franjo Golob Primary School, Prevalje

Irski kipar je skulpturo zgradil iz dveh temeljnih elementov, ki jih je našel »in situ«: gigantskega obroča in v vertikalo postavljenega stebra iz jeklenih cevi velikega premera, s čimer je dosegel dinamično interakcijo med obema temeljnima koordinatama človeškega dojemanja prostora. Oba impozantna kosa obdelanega jekla je spel s členasto verigo tako, da celota asociira na otroški vrtiljak.

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Marko Košan

Indirizzo web

https://fvr.si/

Password

KIPARSTVO, URBANIZEM

Data di pubblicazione

05.12.2016 13:00

Ultima modifica

01.12.2016 12:31

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam