skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Thomas A. Lindsey se je rodil 25. marca 1941 v mestu Butler v Pensilvaniji. Odraščal je v Pittsburghu. Sprva je na Univerzi v Indiani študiral poslovno administracijo, od leta 1962 do 1964 pa arhitekturo in kiparstvo na Univerzi Oklahoma in Univerzi Kentucky. Leta 1967 in 1968 je študiral na Umetnostnem inštutu v Kansasu (Kansas City Art Institute) ter na Univerzi Carnegie Mellon. Od leta 1970 do 1983 je poučeval na več ameriških visokošolskih ustanovah (Kansas City Art Institute, Pratt Fine Arts Center v Seattlu, High School Syracuse University Architecture Department). Skupinsko in samostojno je razstavljal od leta 1965. Sodeloval je pri številnih oblikovalskih in arhitekturnih projektih ter med letoma 1977 in 1981 zmagal na več natečajih za spomeniške plastike v različnih krajih v ZDA. Pri svojem delu izpostavlja simbolno sporočilnost energije vetra in sonca. Pri načrtovanju arhitekture se ukvarja z aplikacijo ekološko prijazne sončne energije. Za svoje delo je prejel številne nagrade. Živi in ustvarja na otoku Guemes (Guemes Island), ZDA.

Per saperne di più

THOMAS A. LINDSEY         

Brez naslova / Untitled

Forma viva 1981

jeklo / steel

230 x 500 x 380 cm

Gimnazija, Ravne / Secondary School, Ravne

Tom Lindsey svoje kiparsko snovanje podreja arhitekturnemu in oblikovalskemu projektiranju, kar kaže tudi skulptura pred ravensko gimnazijo. Čeprav je duhovita kompozicija povsem abstrakten organizem, je sestavljena iz dokončanih izdelkov in polizdelkov domače jeklarne: cevi, kavljev, rezervoarjev... kot celota pa daje vtis imaginarnega stroja, ki bi lahko bil tudi ironičen spomenik izginevajoče industrijske dobe.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Marko Košan

Indirizzo web

https://fvr.si/

Password

KIPARSTVO, URBANIZEM

Data di pubblicazione

05.12.2016 13:00

Ultima modifica

01.12.2016 12:19

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam