skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Yûki Oyanagi se je rodil leta 1944 v Niigati na Japonskem. Na Umetnostni akademiji Univerze Tama je diplomiral 1970. Od leta 1968 je razstavljal na vsakoletnih razstavah združenja Nika Kai ter na razstavi sodobne japonske umetnosti, ki jo organizira Mainichi Press. 

Per saperne di più

YUKI OYANAGI

Brez naslova / Untitled

Forma viva 1975

jeklene palice / steel bars

390 x 344 x 265 cm

TUŠ trgovski center, Ravne / TUŠ shopping mall, Ravne

Ustvarjalci z vseh koncev sveta so pri delu na monumentalnih plastikah na Ravnah večinoma odkrivali konstrukcijske možnosti oblikovanja, ki jih ponuja značaj železnega in jeklenega kiparskega gradiva. Vse nas z večjo ali manjšo močjo vsakovrstnih aluzij nagovarjajo z abstraktno likovno govorico, le Oyanagijeva je izrazito figuralna. Kompozicija zoomorfne človeške figure in antropomorfnega ptiča je sestavljena iz jeklenih laminatov, pri čemer paličasta površinska tekstura spominja na obliko samurajskih oklepov. Hieratična simbolika, ki jo izžarevata v medsebojni dialog postavljeni skulpturi, bržkone prav tako korenini v starodavni mitologiji.

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore della collezione digitale

Marko Košan

Indirizzo web

https://fvr.si/

Password

KIPARSTVO, URBANIZEM

Data di pubblicazione

05.12.2016 13:00

Ultima modifica

01.12.2016 11:12

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam