skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

'Modra': 90ta leta

Devetdeseta leta zaznamujejo premiki na številnih področjih. Na knjižničarskem ga vsekakor zaznamuje računalniško opremljanje regijskih splošnoizobraževalnih knjižnic, začetki vnašanja bibliografskih zapisov in s tem sooblikovanja vzajemne kataložne baze COBIB. Koroška osrednja knjižnica je v tem obdobju intenzivno razvijala lokalno mrežo v matični knjižnici in načrtno izvajala retrospektivne vnose knjižničnega gradiva. Vse to je bilo pogoj za začetek računalniško podprte avtomatizirane izposoje (1996). 

Sočasno s korenitimi spremembami v stroki se je zamenjalo tudi vodstvo knjižnice. Nekdanji spoštovani ravnatelj, slavist Janez Mrdavšič, je prepustil mesto mlajši generaciji. Aprila 1994 je vodenje knjižnice prevzela Majda Kotnik-Verčko.

Knjižnica je v tem času svoj ugled v lokalnem in širšem slovenskem prostoru krepila s pestro prireditveno dejavnostjo. Gostila je številne priznane književnike in literate, prirejala druga spominska srečanja, organizirala priložnostne in spominske razstave ter pospešeno razvijala svojo bibliopedagoško dejavnost. 

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

cultura
storia

Password

KNJIŽNICE, SPLOŠNE KNJIŽNICE, študijske knjižnice, obletnice, KULTURNE PRIREDITVE, PRIREDITVE, Jubileji, RAZSTAVE

Data di pubblicazione

31.12.2020 16:35

Ultima modifica

01.01.2021 09:09

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam