skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

'Rdeča': prva štiri desetletja knjižnice

Obnovljeni interierji knjižnice, ki jih je z opremo in lestenci zaznamovala roka arhitekta Antona Bitenca, enega zadnjih Plečnikovih asistentov, so postajali središča kulturnih dogajanj in priča številnim prireditvam, slavnostim in obiskom znamenitih književnikov, umetnikov in osebnosti. 

V Kroniki Koroške osrednje knjižnice lahko od njene ustanovitve leta 1949 dalje sledimo zapisanim številnim pomembnim dogodkom, prelomnicam v delovanju ustanove, pridobitvam dragocenih fondov. Žal je fotodokumentacija teh prvih desetletij precej skromna. Večina takrat pridobljenega fotografskega gradiva se je navezovala na zapuščinske fonde pomembnih domačinov, sama prireditvena dejavnost knjižnice pa je slabše dokumentirana. Ko se v 70-tih letih prične načrtna in sistematična izgradnja posebne zbirke Fototeka, fotodokumentiranje pomembnejših dogodkov v okviru knjižnice in širše postane stalna praksa.

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

cultura
storia

Password

KNJIŽNICE, SPLOŠNE KNJIŽNICE, študijske knjižnice, obletnice, KULTURNE PRIREDITVE, PRIREDITVE, Jubileji, RAZSTAVE

Data di pubblicazione

31.12.2020 16:34

Ultima modifica

31.12.2020 16:34

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam