skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Društvo knjižničarjev Dolenjske nekoč

13. januarja 1977 je Novo mesto postalo sedež ene izmed medobčinskih kulturnih organizacij - Društva knjižničarjev Dolenjske. Ustanovni občni zbor je potekal v Študijski knjižnici Mirana Jarca, kjer ima društvo sedež še danes. Vodil ga je tedanji upravnik Študijske knjižnice Bogo Komelj in do tedaj predstednik dolenjske podružnice Društva bibliotekarjev Slovenije v Novem mestu.

 

Per saperne di più

Za prvega predsednika Društva knjižničarjev Dolenjske je bil izvoljen Bogo Komelj iz Novega mesta, za podpredsednico Lea Grabrijan iz Črnomlja. Že na samem začetku je Bogo Komelj, takratni upravnik Študijske knjižnice Mirana Jarca, izpostavil, da je potrebno društvo okrepiti, ga izpostaviti s čim večjim številom članov, kot je sam dejal: "Da bo naš glas močnejši." Zavedal se je, da je za uresničitev takratnih z zakonom določenih knjižničarskih nalog še kako pomembno za knjižničarsko stroko, da skupaj stopijo poklicni knjižničarji in vsi ljubitelji knjig. Prav tako je izpostavil, da je prva naloga društva, da si prizadeva za čim večjo razširjenost knjige, da bi le to lahko v roke prijel vsak človek, pod sloganom "Knjigo vsakemu občanu!".

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

cultura

Autore della collezione digitale

Brigita Lavrič

Password

Društvo knjižničarjev Dolenjske, KNJIŽNIČARJI, BIBLIOTEKARJI

Data di pubblicazione

17.03.2017 07:42

Ultima modifica

08.01.2019 11:36

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam