skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Društvo knjižničarjev Dolenjske danes

Leta 2016 je bila za predsednico Društva knjižničarjev Dolenjske imenovana višja bibliotekarka Brigita Lavrič. Glavni cilj društva je še vedno uveljavljanje knjižničarskega poklica in knjižničarske stroke ter spremljanje njenega razvoja doma in po svetu.

 

Per saperne di più

Društvo skrbi za spoštovanje etičnega kodeksa slovenskih knjižničarjev ter za nemoteno izobraževanje in izpopolnjevanje svojih članov in knjižničarjev na splošno. Za dosego svojih ciljev in nalog organizira strokovna predavanja, delavnice in posvetovanja ter sodeluje z ostalimi društvi in ustanovami na območju. Društvo se vseskozi trudi pridobivati nove člane, ki s svojim delom prispevajo k razvoju stroke, njeni promociji in s tem vplivajo na izboljšanje ter prepoznavnost knjižničarstva v javnosti oziroma določeni lokalni skupnosti. Člani so vseskozi dejavni v organih in sekcijah Zveze bibliotekarskih društev Slovenije.

Članstvo v društvu je prostovoljno. Poleg rednih članov ima društvo tudi častne člane. Naziv častnega člana podeljuje posamezniku, ki ima izredne zasluge za uspešno delo v društvu ali za razvoj knjižničarske stroke.

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Categorie

cultura

Autore della collezione digitale

Brigita Lavrič

Password

Društvo knjižničarjev Dolenjske, KNJIŽNIČARJI, BIBLIOTEKARJI

Data di pubblicazione

17.03.2017 07:42

Ultima modifica

08.01.2019 11:36

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam