skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Druge posebnosti in zanimivosti Knjižnice Brežice

Navajamo še nekaj pomembnih podatkov iz novejše zgodovine delovanja Knjižnice Brežice:

Per saperne di più
  • Novi prostori so Knjižnici Brežice leta 2010 prinesli laskavo uvrstitev na spletni portal Knjižnične zgradbe. Na njem so predstavljene najlepše knjižnice Evrope, med njimi tudi sedem slovenskih splošnih knjižnic. Zaradi zanimive arhitekture je bila naša knjižnica leta 2011 predstavljena tudi v TV-oddaji Evropski magazin (Letno poročilo Knjižnice Brežice za leto 2018).

  • Posebnost strokovnega oddelka knjižnice oziroma Knjižnice Brežice kot splošne knjižnice je, da ima v njej prostor knjižnica Fakultete za turizem Univerze v Mariboru.
  • 19. septembra 2016 je brežiški občinski svet sprejel odlok o imenovanju Trga Jožeta Toporišiča. 23. septembra 2016 s(m)o tako nov naslov dobili: Knjižnica Brežice, Dom kulture in nekdanji Dijaški dom oziroma bodoča stavba Fakultete za turizem Brežice. Knjižnica Brežice ima od tedaj naslov Trg Jožeta Toporišiča 1, 8250 Brežice (Odlok o preimenovanju dela ulice Trg izgnancev v naselju Brežice, 2021).
  • Ob 70. obletnici delovanja Knjižnice Brežice po 2. svetovni vojni smo izdali jubilejno kuverto z znamko in žigom, tematsko prilogo 70 let na vrtu besed v Posavskem obzorniku ter prenovili brošuro Knjižnice Brežice (Letno poročilo Knjižnice Brežice za leto 2017).
  • Od januarja 2019 svoje člane in uporabnike v knjižnici nagovarjamo tudi z bukvarno. V njej po simboličnih cenah ponujamo odpisano in podarjeno gradivo, ki ni bilo uvrščeno v našo knjižnično zbirko.
  • 5. oktobra 2020 se je na pot prvič podala Posavska potujoča knjižnica, imenovana Bralko. To je skupni projekt Knjižnice Brežice, Valvasorjeve knjižnice Krško, Knjižnice Laško (z enoto Radeče) in Knjižnice Sevnica. Želja po organiziranem potovanju knjig do bralcev je po zaslugi podpore petih posavskih županov in uspešne prijave na razpis Ministrstva za kulturo postala dolgo želena realnost. Knjižnično mrežo smo tako še dodatno razširili po lokalnih skupnostih. Brežiški župan Ivan Molan je na dogodku ob odprtju Posavske potujoče knjižnice v domači občini, 22. septembra 2020, dejal, da bodo s potujočo knjižnico izenačeni pogoji za kakovostno življenje bralcev tako v mestih kot na podeželju in pri tem izpostavil, da je bibliobus lep primer povezovanja v Posavju (V Knjižnici Brežice so na pot pospremili Posavsko potujočo knjižnico, 2021).

 ... IN ZGODBE O KNJIŽNICI IN KNJIGAH SE BODO NADALJEVALE.
PUSTIMO JIM, DA RASTEJO IN NAM PRINESEJO NOVA SPOZNANJA.

 

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam