skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  
Kuharica in gostinka Darinka Arsič na leto speče tudi 50 orehovih potic. »Testo zamesimo, nato mora vsaj eno uro počivati, šele nato ga lahko razvaljamo,« nas Darinka pouči o malih skrivnostih orehove potice, ki velja za tradicionalno slovensko sladico. Per saperne di più
Običajna orehova potica ima razmerje 1 : 1, se pravi enako količino testa kot nadeva. Seveda pa lahko naredimo po svoje in dodamo pol manj nadeva ali le eno tretjino. Takrat je potica bolj skromna, a jo imajo nekateri raje. Potica mora vsaj eno uro počivati, nato jo previdno položimo v pekač. Ko je testo že v pekaču, potico še dodatno prebodemo z zobotrebcem, da spustimo iz nje morebiten zrak. Pečemo jo uro in pol. V dnevih pred božičem in veliko nočjo se gospodinje praviloma pogovarjajo o cenah orehov in lešnikov ter o svojih izkušnjah pri peki. Tudi Darinka nam razkriva številne skrivnosti priprave slastne,  omamno dišeče potice.


Fotogalleria

Informazioni

Pubblicato da

Knjižnica Domžale

Password

PEKA, PEKARSTVO, POTICE

Data di pubblicazione

05.11.2012 17:58

Ultima modifica

10.11.2012 09:12

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam