skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Danica Podlogar - Igranje na Murovi

Vsebino predstavlja zgodba Igranje na Murovi, ki jo je napisala Danica Podlogar in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih igrali.

Per saperne di più

Avtorica je svoje otroštvo preživljala na Murovi. V zgodbi opisuje, kako se je s prijateljicami igrala na dvorišču domače hiše. Opisala je preživljanje prostega časa ob ročnih delih in čuvanju mlajše sestrice ter dirkanju z vozički po Murovi. V nadaljevanju je opisala otroške igre kot npr. skrivalec, med dvema ognjema in razne izštevanke. Avtorica je opisala tudi svoje spomine na vesele prigode s sosedovim konjem Cvetom. V zaključku prispevka se spominja tudi fantovskih iger, v katerih je kot dekle želela sodelovati, a ni bila vedno sprejeta. Prispevek zaključi s spominom na nadarjenega soseda Martina, ki je po lastni zamisli risal in izdeloval figure iz iverne plošče in jih pošiljal v Disneyeve studie v ZDA, kamor je kasneje tudi odšel. Dokument vsebuje tudi fotografiji, ki prikazujeta Cimpermanovo hišo s klopco in Poldija s konjem Cvetom, ki sta last Danice Podlogar.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Password

Jesenice, KULTURNA DEDIŠČINA, LOKALNE SKUPNOSTI, krajevna zgodovina, ZGODOVINA, ETNOLOGIJA, IGRE

Data di pubblicazione

03.05.2020 19:58

Ultima modifica

03.05.2020 19:02

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam