skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Časopis za petino stroškov

Če danes bolj kritično pogledamo v čase, ki jih verjetno tudi številni družbenopolitični ali javni delavci niso povsem jasno razumeli, se ne bomo čudili, da je prodajna ce­na Novega tednika znašala komaj pe­tino realnih stroškov (2 dinarja).

Per saperne di più
Kljub temu, da v sistemu »svobodne menjave de­la«, v katerem se je gibalo tudi življenje Novega tednika, tržna ekonomija ni imela kaj veliko iskati, so pri uredništvu še vedno računali na dohodek od reklam in og­lasov. Prevladovalo je celo prepriča­nje, »da je v času, ko se gospodars­tvo bori s prodajo svojih proizvodov, prav informacija tista, ki zmore - ob­jektivno, prepričljivo in zanesljivo pospešiti in oživiti prodajo in urav­navati ponudbo in povpraševanje«.
Ob vsem tem ne smemo pozabiti lju­di, ki so takrat Novi ted­nik ustvarjali. Sredi leta 1975 je mesto glavnega in odgovornega urednika prevzel »druž­benopolitični delavec« Bojan Volk (pred tem sekretar občinske konferen­ce SZDL Celje), redakcijski skupini pa sta se pridružila Mateja Podjed in Janez Vedenik. Leto dni kasneje je Novi tednik zapustil dolgoletni sodelavec Berni Strmčnik.

Fotogalleria

Informazioni

Categorie

societa

Autore della collezione digitale

Janko Germadnik

Password

ČASNIKI, ČASOPISI

Data di pubblicazione

19.11.2010 09:21

Ultima modifica

21.02.2018 07:49

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam