skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Brez zaslužene nagrade

V letu 1970 bi moral Novi tednik praznovati petindvajsetletnico izha­janja, toda jubilejne proslave ni bilo, prav ta­ko niso pripravili posebne številke glasila. Čeprav je kolektiv časopisa opozoril izdajatelje in politične organizacije na svoj srebrni jubilej in predlagal, naj bi SZDL predložila Novi tednik za nagrado Slavka Šlan­dra, ki jo je celjska občinska skupš­čina podeljevala vsako leto ob svo­jem prazniku, tega niso dočakali.

Per saperne di più
Kako je bilo mogoče, da je šel jubilej celjskega časnika v tem letu povsem neopazno mimo, medtem ko so ostali slovenski lokalni časniki (npr. Prekmurske novice in Dolenjski list) podobne obletnice praznovali celo ob visokih odlikovanjih predsednika re­publike.
So to povzročile »znane nepravil­nosti in ekscesi v vodstvu celjske eno­te ČGP Delo«, kot se je govorilo po kuloarjih, ali pa je šlo za načrtno akci­jo »zdravih sil«, s katero so želeli pre­prečiti vse uspešnejši prodor »liberal­cev«, ki so poskušali nekoliko reformi­rati togo družbenopolitično shemo? Do jasnega odgovora ni nikoli prišlo.
Glav­ni in odgovorni urednik je bil v tem letu še vedno Berni Strmčnik, ki pa je prevzel tudi mesto direktorja eko­nomske enote ČGP Delo v Celju. Teh­nični urednik je bil do meseca ma­ja Jure Krašovec, nato pa Jože Ceg­nar. Leta 1970 je nakla­da znašala 16.500 izvodov, od tega je kar 3.000 izvodov odkupil kolek­tiv EMO Celje. Podobna naklada je bila tudi leto kasneje, ko so tedniku, ki je vsak teden romal od Obsotelja do Zgornje Savinjske, od Konjic, Ve­lenja pa do Laškega, le priznali pra­vico do praznovanja srebrnega jubi­leja, čeprav z enoletno zamudo.
Svojo 25. obletnico je kolektiv No­vega tednika praznoval z novim ured­niškim vodstvom. Sredi septembra je mesto glavnega in odgovornega ured­nika prevzel Jože Volfand, umrlega tehničnega urednika Jožeta Cegnarja pa je zamenjal Dra­go Medved. Ostalo uredništvo (re­dakcijski odbor) so sestavljali Milan Seničar, Jure Krašovec, Mi­lan Božič, Milenko Strašek, Berni Strmčnik, Zdenka Stopar in Tone Vrabl.

Fotogalleria

Informazioni

Categorie

societa

Autore della collezione digitale

Janko Germadnik

Password

ČASNIKI, ČASOPISI

Data di pubblicazione

19.11.2010 08:33

Ultima modifica

21.02.2018 07:48

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam