Mappa  
Opereta v treh dejanjih Radovana Gobca Beg iz harema je bila prva opereta, ki se je odvijala v Žalcu. Per saperne di più
Napisana že leta 1928 je svojo krstno uprizoritev doživela 18. decembra 1932 v Roblekovi dvorani v režiji Rada Štoklja, glavno vlogo je igrala Milena Drobež.

Osebe, ki nastopajo: Orsat Hamid, paša (bariton); Güneša, paševa žena; Arslan, poveljnik janičarjev (tenor); Kurt, janičar (tenor); Milena, ujetnica (sopran); Amurad, pribočnik (bariton); Lea, dvorjanica (sopran); Lija, dvorjanica (sopran); Ferimberg; dvorjan; sužnji; gostje.

Vsebina: Janičarski poveljnik Arslan in janičar Kurt nenadoma spoznata, da so ju pred mnogimi leti ugrabili Turki in da sta v resnici slovenskega rodu. V haremu paše Orsata Hamida najdeta še sestro Mileno. Skupaj pobegnejo, a jih paša ulovi. V dvoboju z Arslanom je paša premagan. Nič več jim ne more preprečiti vrnitve v domovino.

V opereti so igrali Franci Herman, Štefan Herman, orkester so sestavljali: g. Radovan Gobec (klavir), g. Pečar iz Petrovč (gosli), g. Štante iz Celja (čelo), g. Tavželj iz Žalca (harmonij), g. Pirc iz Žalca (gosli) in g. Audič iz Žalca (tolkala).

Fotogalleria

Posizione

Informazioni

Password

GLASBA, KULTURA, opereta

Data di pubblicazione

16.12.2013 13:32

Ultima modifica

17.12.2013 08:19

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam