skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Zagreb in Kotlje (1931–1933)

Ker je Avgusta v domovini čakalo služenje vojaškega roka, se je moral iz Francije novembra 1931 predčasno vrniti domov. Devet mesecev vojske je odslužil leta 1932 v Zagrebu, kjer je bil v »djaćki četi« in obiskoval šolo za rezervne oficirje. Na koncu je opravil izpit za rezervnega pehotnega podporočnika. Ker ni dokončal izobraževanja na Elektrotehniškem inštitutu in študija novinarstva v Parizu, je nameraval  nazaj v Francijo, da bi zaključil šolanje in prakso, a mu to ni uspelo, saj je bila v tej državi huda gospodarska kriza. Ostal je doma in brez redne zaposlitve. Da bi se preživel, se je med drugim zaposlil tudi kot priložnostni gozdni  delavec.

Per saperne di più

Leta 1933 se je ponovno odločil za delo v tujini, vendar ga je zaman iskal v Strasbourgu in na Dunaju. Od tam je celo nameraval ilegalno pobegniti v Rusijo med boljševike. Pomagal  naj bi mu brat Voranc, ki je bil tedaj že četrto leto v izgnanstvu. Ker bi bilo treba čakati na odhod v Rusijo, se je raje iz Avstrije začasno vrnil domov zaradi dvomesečnih orožnih vaj, da ne bi postal dezerter. Medtem so Voranca zaprli nekje na Češkem, s tem pa tudi onemogočili Avgustovo pot v Rusijo.19

 


 

19 KUHAR, Avgust: Moja pot v Rusijo. Koroški fužinar, 1955, št. 4–6, str. 38–40.

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam