Mappa  

August Walsa - celjski fotograf (1889 – 1903)

Najkasneje spomladi 1889 je v Gosposki ulici (Herrengasse 20) odprl fotografski atelje August Walsa, saj je iz oglasa, ki ga je objavil knjigovez Adam Sarnitz 28. 4. 1889 v časopisu Deutsche Wacht, razvidno, da je preselil svojo dejavnost k fotografu Walsi; le-ta je novembra 1890 odkupil atelje Anne Gombos.

Per saperne di più
Sodeč po oglasih je imel velikopotezne zamisli. Ko je javnost seznanil s prevzemom, je v oglasu hkrati poudaril, da ima atelje ogrevan  in da dela z najnovejšimi aparati po najnovejših metodah. Po želji izdeluje tudi fino kolorirane  fotografije, v vseh formatih in velikostih. Oktobra 1893 je prostore na Gosposki ulici prodal Alfredu Alesiju, dokončno pa naj bi Celje zapustil leta 1903. Ohranjene fotografije kažejo, da je atelje že opremil ali bolje natrpal s takrat modnimi rekviziti, ki naj bi predstavljali prizore iz narave, v resnici pa samo odtegujejo gledalčevo pozornost od portretiranca.

Vir: Rolanda Fugger Germadnik, Odsotnost smehljaja.  Celjski poklicnifotografi v 19. in začetku 20. stoletja, Pokrajinski muzej Celje, Celje2009.

Fotogalleria

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam