skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

120-letnica rojstva Janka Gačnika

Odkritje spominske plošče ob 120-letnci rojstva Janka Gačnika in izdaja knjige o Janku Gačniku s faksimila njegovega foto albuma iz prve svetovne vojneKFD 118/2015_10. APRIL 2015 Per saperne di più
Občina Ravne na Koroškem je po februarski filatelistični izdaji ob 120-letnici njegovega rojstva obeleževanje življenja in dela Janka Gačnika, svojega uglednega tržana, nadgradila 10. aprila 2015 z odkritjem pomnika (avtor B. Bončina) na pročelju Mestne hiše Ravne (nekdanji osnovni šoli v Guštanju) in izdajo knjige »Janko Gačnik« (vključno s faksimila njegovega foto albuma iz prve svetovne vojne (avtor Franc Verovnik). Koroško filatelistično društvo je priložnostnemu poštnemu žigu v popotnico samostojno izdalo dotisk na filatelistično kuverto, kjer se portret Janka Gačnika v vojaški uniformi pridružuje ostalim doprsnim fotografskim upodobitvam, uporabljenim tako v filatelističnih delih kot tudi v knjigi ter na spominski plošči. Natis Gačnikovega albuma fotografij iz bojišč prve svetoven vojne istočasno obeležuje spomin in opomin na 100-letnico soške fronte.

Fotogalleria

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Password

FILATELIJA

Data di pubblicazione

31.12.2015 10:38

Ultima modifica

31.12.2015 11:08

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam