Mappa  

Zima kot se šika! Ilirska Bistrica 1952

V zimi leta 1952 se res nismo mogli pritoževati nad pomankanjem snega. Snega je nasulo toliko, da nismo vedeli kam z njim. Slika zgovorno kaže koliko ga je bilo v samem mestu.  Izgleda, da so snežna leta za vedno mimo. Še dobro, da se je takratna obilica snega ohranila vsaj na fotografijah. Na sliki križišče pri Novem svetu. Natančen opazovalec bo še našel prometno tablo, ki Vabi na bezinsko črpalko in ob robu ceste tudi še reklamni stekleni balon nad črpalko, ki je voznike vabil po gorivo. Tedaj je tu bila še ročn ...

Per saperne di più

V zimi leta 1952 se res nismo mogli pritoževati nad pomankanjem snega.

Snega je nasulo toliko, da nismo vedeli kam z njim. Slika zgovorno kaže koliko ga je bilo v samem mestu. 

Izgleda, da so snežna leta za vedno mimo. Še dobro, da se je takratna obilica snega ohranila vsaj na fotografijah.

Na sliki križišče pri Novem svetu. Natančen opazovalec bo še našel prometno tablo, ki Vabi na bezinsko črpalko in ob robu ceste tudi še reklamni stekleni balon nad črpalko, ki je voznike vabil po gorivo. Tedaj je tu bila še ročna črpalka za benzin, ki je omogočala nalivanje goriva 2 x 5 litrov. Ko je iztekalo 5 litrov iz prvega steklenega valja za po 5 litrov goriva iz črpalke se je polnil stekleni valj za naslednjih 5 litrov. Koncesijo za točenje goriva je tedaj imel Lado Žnideršič, lastnik gostilne pri Novem svetu. Na drugi strani v nizu trgovin je deloval tudi fotoatelje Fotolik Celje z uslužbenkama Zdenko Pugelj  in sodelavko.

Picture

Posizione

Informazioni

Pubblicato da

Vojko Čeligoj

Autore del materiale originale

Atelje Maraž

Periodo mostrato nella foto

1952

Quando è stata scattata

XX secolo

Persone nella foto

Slučajni mimoidoči

Parole chiave

sneg , zima

Data di pubblicazione

21.01.2018 22:59

Ultima modifica

23.01.2018 13:56

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam