Mappa  

Zgradili smo kočo na Velikem Snežniku, 1958

»15. julij 1958 ­- Dan prve zmage na Velikem Snežniku, zrastla je prva stavba – sicer skromna – toda gradili so jo iz kamna Slovenci, Hrvati in Srbi v bratstvu in enotnosti in v ljubezni do domovine in do njenih planin«.   Tako je v društveni foto album zapisal prof. Drago Karolin društveni predsednik, ki je zidavo koče tudi vodil. Tega dne je na Snežniku znova zaplapolala državna trobojnica. Pred odhodom v dolino se je zadnja delovna ekipa še fotografirala. Sredi slike s klobukom je prof. Drago Karolin ob njem ...

Per saperne di più

»15. julij 1958 ­- Dan prve zmage na Velikem Snežniku,

zrastla je prva stavba – sicer skromna – toda gradili so jo iz kamna Slovenci, Hrvati in Srbi v bratstvu in enotnosti in v ljubezni do domovine in do njenih planin«.

 

Tako je v društveni foto album zapisal prof. Drago Karolin društveni predsednik, ki je zidavo koče tudi vodil.

Tega dne je na Snežniku znova zaplapolala državna trobojnica. Pred odhodom v dolino se je zadnja delovna ekipa še fotografirala. Sredi slike s klobukom je prof. Drago Karolin ob njem na desni kapetan Nikola Martinić, ki je poskrbel, da se je vsakih deset dni izmenjevala skupina svežih mladih vojakov, saj so bila dela pri gradnji koče v višini skoraj 2000 m prilično zahtevna in naporna. Ob dveh otrocih na levi sedi predsednik NO PD  Evgen Štrancar, skrajno desno sedi največji junak vseh teh akcij domačin planinec Anton Zadel, ki je kot invalid z eno samo roko opravil več dela kot marsikdo z obema.

Pod skrbnim vodstvom prof. Draga Karolina je bil čas, dokler ni zapadel sneg, izkoriščen za dovoz novega gradbenega materiala, da bi naslednje leto lahko nemoteno nadaljevali z delom! (Foto Maraž) 

 

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Pubblicato da

Vojko Čeligoj

Autore del materiale originale

Atelje Maraž

Periodo mostrato nella foto

1958

Quando è stata scattata

XX secolo

Persone nella foto

Graditelji koče, Karolin, Štrancar, Zadel

Parole chiave

Snežnik, Gradnja koče, 1958

Data di pubblicazione

05.09.2018 15:42

Ultima modifica

03.10.2018 07:42

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam