Mappa  

V Bileći, bolovanje

Spomin na »lekarsko« v Bileći. Na sliki Skupina vojaških obveznikov, ki so služili vojni rok v šoli za rezervne starešine v Bileći v 15. klasi in so bili na bolovanju. Med njimi sta tudi dva Slovenca, žal ne vem katera dva. Morda pa se bosta prepoznala. Seveda smo jim zavidali, saj so se izognili napornim vojaškim vajam, jurišanju nad nevidnega sovražnika na »Hadžibegovo brdo« nad Bilećo in tisoč drugih vojaških mukotrpnih aktivnosti. Ker so se izognili vojaškim obveznostim se jih je držalo ...

Per saperne di più

Spomin na »lekarsko« v Bileći. Na sliki Skupina vojaških obveznikov, ki so služili vojni rok v šoli za rezervne starešine v Bileći v 15. klasi in so bili na bolovanju. Med njimi sta tudi dva Slovenca, žal ne vem katera dva. Morda pa se bosta prepoznala. Seveda smo jim zavidali, saj so se izognili napornim vojaškim vajam, jurišanju nad nevidnega sovražnika na »Hadžibegovo brdo« nad Bilećo in tisoč drugih vojaških mukotrpnih aktivnosti.

Ker so se izognili vojaškim obveznostim se jih je držalo ime »simulanti«, kar gotovo ni bilo lepo slišati, je bilo pa koristno in praktično.

Vč/460

Picture

Posizione

Informazioni

Pubblicato da

Vojko Čeligoj

Autore del materiale originale

nn

Periodo mostrato nella foto

1958

Quando è stata scattata

Dopo la Seconda Guerra Mondiale

Persone nella foto

Skupina gojencev v Bileći na bolovanju

Parole chiave

pitomci, bolovanje v šoli v Bileći

Data di pubblicazione

23.03.2020 19:15

Ultima modifica

06.04.2020 21:38

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam