Mappa  

Tudi mi smo gradili kočo na Snežniku, 1958

»Naši starši so bili odborniki Planinskega društva v Ilirski Bistrici, zato ni čudno, da smo tudi mi njihovi otroci poprijeli povsod tam, kjer smo le mogli. Dostikrat so nas naši straši vzeli s seboj tudi tja, kjer smo se lahko izkazali kljub našim šibkim rokam. Imeli pa smo občutek, da brez nas ne bi bilo nobeno delo dovolj dobro narejeno. Gradnja koče na Snežniku je bila gotovo eden takih izzivov. Že dostop na Snežnik je bil dovolj zahteven podvig. Snežniške ceste še ni bilo in hoja na vrh je bil ...

Per saperne di più

»Naši starši so bili odborniki Planinskega društva v Ilirski Bistrici, zato ni čudno, da smo tudi mi njihovi otroci poprijeli povsod tam, kjer smo le mogli. Dostikrat so nas naši straši vzeli s seboj tudi tja, kjer smo se lahko izkazali kljub našim šibkim rokam. Imeli pa smo občutek, da brez nas ne bi bilo nobeno delo dovolj dobro narejeno. Gradnja koče na Snežniku je bila gotovo eden takih izzivov. Že dostop na Snežnik je bil dovolj zahteven podvig. Snežniške ceste še ni bilo in hoja na vrh je bila za nas kar prava preizkušnja.

Na sliki posneti sredi poletja 1958: smo se pred novozgrajeno kočo na Snežniku postavili fotografu Maražu pred objektiv:

sedijo v prvi vrsti Sonja Pahor, Jana Štrancar in Cvetka Klanšček; za njimi stojijo: Žarko Klanšček, verjetno Oskar Milavec in Tomo Šajn. »

Otroci so šli v svet in dosegli mnoge življenske in karierne uspehe: Npr: Sonja Pahor (1947- 2013) je postala vrhunska in mednarodno uveljavljena pianistka in glasbena pedagoginja.  Prvi samostojni koncert je imela že pri 13 letih. V zadnjih desetletjih je živela in delovala v Italiji, kjer je vodila številne mojstrske tečaje v Firencah, Rimu, v  Traniju in na Sardiniji. Rada se je vračala v Koper, ki je ostal njen dom. Tomo Šajn je danes upokojeni profesor zgodovine in sociologije, novinar in  neumoren kulturni delavec na Bistriškem. Cvetka Klanšček pedagoginja in deluje na Švedskem. … ( vč/404).

Picture

Posizione

Informazioni

Pubblicato da

Vojko Čeligoj

Autore del materiale originale

Atelje Maraž

Periodo mostrato nella foto

1958

Quando è stata scattata

Dopo la Seconda Guerra Mondiale

Persone nella foto

mladi planinci pred kočo na Snežniku

Parole chiave

Snežnik, Gradnja koče, 1958, mladi udarniki

Data di pubblicazione

08.09.2018 08:48

Ultima modifica

08.09.2018 08:48

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam