Mappa  

Slovenski fantje v JLA, Zadar, 1966

Poleti 1966 je bil naš prijatelj iz Ilirske Bistrice, tudi moj cimer iz Akademskega kolegija Zorko Šajn  (1940-2016) pri vojakih v Zadru. Počitniški čas smo izkoristili in ga »skočili« pozdraviti. Brez zapletov seveda ni šlo. Dan prej nam je na fičku odpovedala vodna črpalka. Bratranec Vinko iz Trsta, član naše ekipe je še utegnil skočiti po novo v Trst, saj je doma ni bilo moč nabaviti. Trud se je izplačal in naslednji dan smo bili že na poti. Prijatelja Zorka smo dobili v vojašnici, kjer so bili ...

Per saperne di più

Poleti 1966 je bil naš prijatelj iz Ilirske Bistrice, tudi moj cimer iz Akademskega kolegija Zorko Šajn  (1940-2016) pri vojakih v Zadru. Počitniški čas smo izkoristili in ga »skočili« pozdraviti. Brez zapletov seveda ni šlo. Dan prej nam je na fičku odpovedala vodna črpalka. Bratranec Vinko iz Trsta, član naše ekipe je še utegnil skočiti po novo v Trst, saj je doma ni bilo moč nabaviti. Trud se je izplačal in naslednji dan smo bili že na poti. Prijatelja Zorka smo dobili v vojašnici, kjer so bili nastanjeni pitomci proti letalske artilerije. Obiska je bil seveda vesel in že smo se fotografirali za spomin.

Razmeroma dolgo pot smo še izkoristili za ogled slapov Krke, gradnjo mostov pred Zadrom, obiskali smo Vransko jezero in slikovito okolico. Po treh dneh smo se vsi zadovoljni vrnili domov.

Zorko Šajn je bil nepogrešljiv na Bistriškem pri vseh dejavnostih, v katerih je deloval in povsod je pustil močno sled. Kot gospodarstvenik je ustanovil podjetje Plaming in leta 2002 prejel priznanje Primorske gospodarske zbornice. Deloval je v številnih društvih, še posebej v planinskem društvu, tabornikih, zvezi za Primorsko, bil je predsednik kluba bistriških študentov, predsednik občinskega sveta … Posebno je bil aktiven na področju kulture. Igral je v domači godbi na pihala in z moškim pevskim zborom Dragotin Kette nastopil na vseh revijah Primorska poje. Bil je pobudnik ustanovitve pevskega zbora domače teritorialne obrambe in slovenske vojske, ki ga je vodil polnih 40 let.

Na sliki: Z leve Sonja Koren, pitomac Zorko Šajn in avtor prispevka Vojko Čeligoj, foto: Vinko Ščurek

412/2019

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Pubblicato da

Vojko Čeligoj

Autore del materiale originale

Vinko Ščurek, Trst

Periodo mostrato nella foto

1966

Quando è stata scattata

Dopo la Seconda Guerra Mondiale

Persone nella foto

Sonja Koren, Zorko Šajn, Vojko Čeligoj v Zadru

Parole chiave

Zorko Šajn pri Vojakih

Data di pubblicazione

03.02.2019 17:09

Ultima modifica

07.02.2019 14:21

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam