Mappa  

SINDIKALNO DRUŽENJE ZA NOVO LETO, Topol, Ilirska Bistrica 1954

Novoletne zabave ali bolje novoletna druženja so bila pred petdesetimi leti seveda dosti bolj skromna kot so danes.  Organizirale so jih sindikalne podružnice v posameznih podjetjih, če so le imele primerne prostore. Posebno dolgo tradicijo so imela tovrstna druženja v Tovarni Topol v Ilirski Bistrici. Zaposleni so že teden dni prej pospravili pritličje furnirnice, ga dobro očistili, skromno okrasili s smrekovimi vejicami, pripravili šank s pijačo in povabili živo glasbo med domačimi ansambli, ki so bili na voljo.  Druženja so po navadi or ...

Per saperne di più

Novoletne zabave ali bolje novoletna druženja so bila pred petdesetimi leti seveda dosti bolj skromna kot so danes.  Organizirale so jih sindikalne podružnice v posameznih podjetjih, če so le imele primerne prostore.

Posebno dolgo tradicijo so imela tovrstna druženja v Tovarni Topol v Ilirski Bistrici. Zaposleni so že teden dni prej pospravili pritličje furnirnice, ga dobro očistili, skromno okrasili s smrekovimi vejicami, pripravili šank s pijačo in povabili živo glasbo med domačimi ansambli, ki so bili na voljo.  Druženja so po navadi organizirali tudi za Dan Republike, 29. novembra. Vstopnina je bila le simbolična.

Na sliki skupina slučajnih in prepoznavnih obiskovalcev na tej zabavi dne 29. dec. 1954 v Topolu, ki se  je v tem času preimenoval v obrat pivškega Javorja. (328/vč)

Picture

Posizione

Informazioni

Pubblicato da

Vojko Čeligoj

Autore del materiale originale

nn, sliko hrani Vojko Čeligoj

Periodo mostrato nella foto

1954

Quando è stata scattata

XX secolo

Persone nella foto

Udeleženci novoletnega druženja 1954

Parole chiave

Novo leto, zabava dec. 1954

Data di pubblicazione

31.12.2017 20:29

Ultima modifica

31.12.2017 20:29

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam