Mappa  

»S kolesCEm« na Mariborski cesti v Celju, ok. 1960

Mojega očeta Ivana Slemenjaka so Celjani poznali predvsem kot voznika reševalnega  vozila na Reševalni postaji Celje, ki je imela tiste čase prostore pri tržnici na mestu današnje Rimljanke. Zanimivo, da v takratnih časih ob njem ni bilo bolničarja oziroma zdravnika in je vso potrebno pomoč moral nuditi kar sam. V službo se je običajno vozil z motorjem. V družinskem albumu je ohranjena fotografija, na kateri je ovekovečen kot kolesar s kantico za gorivo na balanci sredi Mariborske ceste v Celju. Lahko samo domnevam, da mu je zmanjkalo ...

Per saperne di più

Mojega očeta Ivana Slemenjaka so Celjani poznali predvsem kot voznika reševalnega  vozila na Reševalni postaji Celje, ki je imela tiste čase prostore pri tržnici na mestu današnje Rimljanke. Zanimivo, da v takratnih časih ob njem ni bilo bolničarja oziroma zdravnika in je vso potrebno pomoč moral nuditi kar sam.

V službo se je običajno vozil z motorjem. V družinskem albumu je ohranjena fotografija, na kateri je ovekovečen kot kolesar s kantico za gorivo na balanci sredi Mariborske ceste v Celju. Lahko samo domnevam, da mu je zmanjkalo bencina in se je ponj na bencinsko črpalko odpravil s kolesom.

Prispevala: Breda Šter 

Picture

Posizione

Informazioni

Periodo mostrato nella foto

1960

Quando è stata scattata

XX secolo

Dove

Celje

Persone nella foto

Ivan Slemenjak

Parole chiave

kolesarji

Data di pubblicazione

02.10.2019 07:04

Ultima modifica

04.10.2019 08:19

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam