Mappa  

Prvoobhajanci Župnije Dobje pri Planini, 1946

Na prejem prvega obhajila nas je pripravil katehet, gospod župnik Franc Vaupotič. Kot mnogo duhovnikov, je bil tudi on med drugo svetovno vojno izgnan, tako je bila župnija pet let brez duhovnika. Ko se je vrnil, je bil shujšan, upognjen, a vesel, da je ostal živ. Vsi farani smo bili veseli, da smo imeli zopet duhovnika med sabo. Umrl je v visoki starosti. Prvoobhajanke imamo na glavi venček, narejen iz parafinskih kroglic v obliki rožic. Fantje pa male šopke na suknjičih. V skupini so otroci generacij rojenih v letih od 1934 do 1937. Stojimo na stopn ...

Per saperne di più

Na prejem prvega obhajila nas je pripravil katehet, gospod župnik Franc Vaupotič. Kot mnogo duhovnikov, je bil tudi on med drugo svetovno vojno izgnan, tako je bila župnija pet let brez duhovnika. Ko se je vrnil, je bil shujšan, upognjen, a vesel, da je ostal živ. Vsi farani smo bili veseli, da smo imeli zopet duhovnika med sabo. Umrl je v visoki starosti.

Prvoobhajanke imamo na glavi venček, narejen iz parafinskih kroglic v obliki rožic. Fantje pa male šopke na suknjičih. V skupini so otroci generacij rojenih v letih od 1934 do 1937. Stojimo na stopnicah farne cerkve, ki je posvečena Karmelski Materi Božji. V njenem stranskem oltarju je čudovit kip sv. Barbare.

Večino teh otrok je kasneje ostalo na kmetijah v okoliških vaseh, nekateri so se tudi zaposlili v tovarnah v Celju in njegovi okolici, redki pa smo imeli možnost nadaljevati šolanje.

Prispevala: Matilda Vidmar, na fotografiji v predzadnji vrsti tretja z desne.

Picture

Posizione

Informazioni

Periodo mostrato nella foto

1946

Quando è stata scattata

Dopo la Seconda Guerra Mondiale

Dove

Dobje pri Planini

Persone nella foto

Matilda Vidmar, Franc Vaupotič

Parole chiave

prvoobhajanci, duhovniki

Data di pubblicazione

12.05.2018 07:55

Ultima modifica

12.05.2018 08:01

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam