Mappa  

Pri čebelarju v Zagradu pri Celju, 1964

Bil je lep sončen  pomladni dan (17. 4. 1964), ko smo se učenci 2. b razreda II. OŠ Celje z učiteljico Dušico Čuček odpravili na ekskurzijo k čebelarju v bližnji Zagrad. Čebelar, gospod Ivan Fegeš, nam je predstavil delo v čebelnjaku in, seveda, pripovedoval o zdravilnosti medu in drugih čebeljih pridelkov ter nasplošno o pomenu čebel za človeštvo. Po čebelarjevi predstavi smo za malico dobili velik kos domačega kruha namazanega z medom. Oh, kako je bilo dobro, z roba kruha  je na naše male dlani, med prst ...

Per saperne di più

Bil je lep sončen  pomladni dan (17. 4. 1964), ko smo se učenci 2. b razreda II. OŠ Celje z učiteljico Dušico Čuček odpravili na ekskurzijo k čebelarju v bližnji Zagrad.

Čebelar, gospod Ivan Fegeš, nam je predstavil delo v čebelnjaku in, seveda, pripovedoval o zdravilnosti medu in drugih čebeljih pridelkov ter nasplošno o pomenu čebel za človeštvo.

Po čebelarjevi predstavi smo za malico dobili velik kos domačega kruha namazanega z medom. Oh, kako je bilo dobro, z roba kruha  je na naše male dlani, med prstke, kapljal sladek med, ki smo ga s slastjo polizali.

Naj spomnem, da je 20. maja svetovni dan čebel. Na ta dan se je leta 1734 rodil pionir sodobnega čebelarstva Anton Janša (1734-1773).

Razglasitev praznika je v okviru Organizacije Združenih narodov predlagala Slovenija na pobudo Čebelarske zveze Slovenije.

Picture

Posizione

Informazioni

Pubblicato da

Cvetka Škoflek

Periodo mostrato nella foto

17. 4. 1964

Quando è stata scattata

XX secolo

Dove

Celje

Persone nella foto

Dušica Čuček , Ivan Fegeš

Parole chiave

čebelar, čebele , osnovnošolci, spomini, otroci

Data di pubblicazione

18.05.2019 13:10

Ultima modifica

20.05.2019 11:35

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam