skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Pohodniki na Mozirski planini, 1929

Mozirski planinci Savinjske podružnice Slovenskega planinskega društva so 5. oktobra 1896 slavnostno otvorili prvo kočo na Mozirski (Golički) planini, četrto postojanko Slovenskega planinskega društva. Kočo so nato prvič povečali po prvi svetovni vojni, ko je pridobila kuhinjo, obednico in več sob. Ob njej so Mozirčani leta 1929 postavili novo, ki pa je bila namenjena predvsem smučarjem. Prav zaradi velikega obiska smučarjev je takratni oskrbnik Mozirske koče na lastno roko na sosednjem pobočju zgradil večje poslopje t. i. Lesjakovo bajto. Med ...

Per saperne di più

Mozirski planinci Savinjske podružnice Slovenskega planinskega društva so 5. oktobra 1896 slavnostno otvorili prvo kočo na Mozirski (Golički) planini, četrto postojanko Slovenskega planinskega društva.

Kočo so nato prvič povečali po prvi svetovni vojni, ko je pridobila kuhinjo, obednico in več sob. Ob njej so Mozirčani leta 1929 postavili novo, ki pa je bila namenjena predvsem smučarjem. Prav zaradi velikega obiska smučarjev je takratni oskrbnik Mozirske koče na lastno roko na sosednjem pobočju zgradil večje poslopje t. i. Lesjakovo bajto. Med drugo svetovno vojno so vse navedene stavbe pogorele.

Vir: Tratnik, Zoran: Stoletnica Mozirske koče na Golteh, Planinski vestnik, 1996/7-8, str. 320-321

Prispeval: Janez Osetič

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Periodo mostrato nella foto

1929

Quando è stata scattata

XX secolo

Dove

Mozirje

Parole chiave

planinci, pohodniki, planinske koče

Data di pubblicazione

26.09.2019 16:05

Ultima modifica

26.09.2019 17:39

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam