skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Po vino v Istro, 1942

Pivci na Ilirsko-bistriškem so bolj cenili istrska vina od vipavskih. Prevozniki so zato hodili po vino v Istro kjer so imeli dogovore s vinarji, za odkup določene količine vina. Prevoz vina je pogosto opravil prevoznik Franc Koren iz Trnovega s kamionom trgovskega podjetja Ilirija, ki je poskrbel tudi, da se je dogodek ohranil na fotografiji. Franc Koren je vozil vino tudi gostincem, pomemben naročnik pa je bil bistriški Vinotoč, ki ga je vodil g. Mavrič in je posloval nasproti hotela Zmaga (pod občino!) Na sliki polnjenje sodov z vinom, kar so opravl ...

Per saperne di più

Pivci na Ilirsko-bistriškem so bolj cenili istrska vina od vipavskih. Prevozniki so zato hodili po vino v Istro kjer so imeli dogovore s vinarji, za odkup določene količine vina. Prevoz vina je pogosto opravil prevoznik Franc Koren iz Trnovega s kamionom trgovskega podjetja Ilirija, ki je poskrbel tudi, da se je dogodek ohranil na fotografiji. Franc Koren je vozil vino tudi gostincem, pomemben naročnik pa je bil bistriški Vinotoč, ki ga je vodil g. Mavrič in je posloval nasproti hotela Zmaga (pod občino!)

Na sliki polnjenje sodov z vinom, kar so opravljali delavci prodajalca vina. Sledilo je nakladanje sodov na tovornjak, bilo je gotovo najtežji del opravila. Fantič pri vhodu v hiši je enajstletni Janko Muha Pekov, ki ga je prevoznik Franc Koren jemal s seboj po vino. Imel je posebno nalogo, da je pazil da ne bi lastnikovi delavci ta čas, ko je je bil prevoznik na marendi dolivali vodo v sode, kar se je mnogokrat tudi pripetilo. Prav Janko Muha je ohranil gornjo fotografijo.

Vč/421 

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Pubblicato da

Vojko Čeligoj

Autore del materiale originale

Franc Koren

Periodo mostrato nella foto

1942

Quando è stata scattata

Seconda guerra mondiale

Persone nella foto

Delavci pri pretakanju vina

Parole chiave

Po vino v Istro

Data di pubblicazione

15.03.2019 22:00

Ultima modifica

15.03.2019 22:00

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam