Mappa  

Nogometaši celjskega SK Olimpa, 1930

Nogometaši celjskega SK Olimpa so bili po združitvi z neregistriranim nogometnim gaberskim klubom Mars 1928. leta, kot je razvidno na fotografiji, dobro opremljeni. Za primerjavo:  v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so igralci trikratnega evropskega prvaka nizozemskega Ajaksa nosili prav take »površnike«. Tudi igrišče Olimpa z odličnim travnatim terenom, pravzaprav  stadion, je bil takrat med  boljšimi v Evropi, ki je vključeval atletsko  stezo, savne in slačilnice oz. garderobe … Imel pa ...

Per saperne di più

Nogometaši celjskega SK Olimpa so bili po združitvi z neregistriranim nogometnim gaberskim klubom Mars 1928. leta, kot je razvidno na fotografiji, dobro opremljeni. Za primerjavo:  v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so igralci trikratnega evropskega prvaka nizozemskega Ajaksa nosili prav take »površnike«. Tudi igrišče Olimpa z odličnim travnatim terenom, pravzaprav  stadion, je bil takrat med  boljšimi v Evropi, ki je vključeval atletsko  stezo, savne in slačilnice oz. garderobe … Imel pa  je tudi  predanega mecena, športnika ter ljubitelja športa nasploh, tovarnarja Adolfa Westna, ki je najbolj zaslužen, da je SK Olimp imel v tem času najboljše pogoje za svoj razvoj.  Morda je na fotografiji eden izmed dveh moških v civilni obleki na sredi med nogometaši?

Žal se stadion ni ohranil, saj  je po vojni tedanji jugoslovanski minister za težko industrijo Franc Leskošek dal na njegovem prostoru zgraditi Tovarno organskih barvil.

 

Besedilo: Rudi Škedelj
Fotografija: Muzej novejše zgodovine Celje, last Vili Čater.    

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Periodo mostrato nella foto

1930

Quando è stata scattata

Periodo tra la I e la II Guerra Mondiale

Dove

Celje

Parole chiave

nogometaši

Data di pubblicazione

21.08.2019 11:05

Ultima modifica

28.08.2019 17:12

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam