skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Muzej elektrovleke in muzejski vlak

Potem, ko so marljivi železničarji začeli po letu 1999 postavljati ob železniški postaji v Ilirski Bistrici zbirko električnih vlakovnih vlek je železniško postajo večkrat obiskal tudi muzejski vlak slovenskih železnic in tako pomembno vzbudil zanimanje za železnico in njeno delovanje. Zbirka vlakovnih vlek se je v teh letih lepo povečala in izpopolnila. Trenutno že zmanjkuje prostora in bo za nove lokomotive potrebno poiskati nov prostor. Mnoge razstavljene lokomotive in predstavljeni vagoni so bili deležni skrbnih posegov, da so starim občudov ...

Per saperne di più

Potem, ko so marljivi železničarji začeli po letu 1999 postavljati ob železniški postaji v Ilirski Bistrici zbirko električnih vlakovnih vlek je železniško postajo večkrat obiskal tudi muzejski vlak slovenskih železnic in tako pomembno vzbudil zanimanje za železnico in njeno delovanje.

Zbirka vlakovnih vlek se je v teh letih lepo povečala in izpopolnila. Trenutno že zmanjkuje prostora in bo za nove lokomotive potrebno poiskati nov prostor. Mnoge razstavljene lokomotive in predstavljeni vagoni so bili deležni skrbnih posegov, da so starim občudovanja vrednim železniškim napravam dahnili pridih nekdanjih časov.

Na sliki skupina organizatorjev prireditev ljubiteljev železnic, povezanih v to dejavno društvo. Sredi slike je skorajda maskota muzejskega vlaka Stane Sučič doma z Jesenic, ob njem mag. Jadran Možina predsednik Društva ljubiteljev železnic, ki je s sodelavci zelo zaslužen za odlično delovanje tega domačega društva. Skrajno levo je Janez Žibert, tudi upokojen železniški uslužbenec.

Vč/679

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Pubblicato da

Vojko Čeligoj

Autore del materiale originale

Vojko Čeligoj

Periodo mostrato nella foto

1999

Quando è stata scattata

XX secolo

Persone nella foto

Skupina železničarjev, Jadran Mršnik, Stane Sučič

Parole chiave

Muzej vlakovnih vlek, muzejski vlak

Data di pubblicazione

26.10.2020 20:04

Ultima modifica

04.11.2020 06:18

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam