Mappa  

Mlad voznik Marjan, 1959

Marjanu je bil volan položen tako rekoč že v "zibko". Njegov oče Ignac je bil že pred drugo svetovno vojno šofer, med drugim v Tovarni EMO, katere lastnik je bil gospod Westen. Nato še pri gospodu Ulmanu, lastniku tovarne opeke, "cigla" na Hudinji na t. i. „Ciguncah“, na mestu, kjer je sedaj športna dvorana Arena Petrol. Takoj, ko je Marjan malo zrastel, ga je začel vabiti  na vožnjo in tako je tudi njega navdušil za ta poklic. Izučil se je mehanika in šoferja in nato delo opravljal z velikim veseljem kot sam ...

Per saperne di più

Marjanu je bil volan položen tako rekoč že v "zibko". Njegov oče Ignac je bil že pred drugo svetovno vojno šofer, med drugim v Tovarni EMO, katere lastnik je bil gospod Westen. Nato še pri gospodu Ulmanu, lastniku tovarne opeke, "cigla" na Hudinji na t. i. „Ciguncah“, na mestu, kjer je sedaj športna dvorana Arena Petrol. Takoj, ko je Marjan malo zrastel, ga je začel vabiti  na vožnjo in tako je tudi njega navdušil za ta poklic. Izučil se je mehanika in šoferja in nato delo opravljal z velikim veseljem kot samostojni podjetnik vse do upokojitve.

Marjan, danes moj mož, pred kratkim jih je dopolnil sedemdeset, je še posebej  hvaležen, da ga je ves čas poklicne poti spremljala sreča, saj ni imel nikoli nobene nezgode na cesti.

Picture

Posizione

Informazioni

Pubblicato da

Cvetka Škoflek

Periodo mostrato nella foto

1959

Quando è stata scattata

XX secolo

Dove

Celje

Persone nella foto

Marjan Škoflek

Parole chiave

mladi vozniki

Data di pubblicazione

24.02.2019 14:40

Ultima modifica

06.04.2019 05:04

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam