skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Maškare OŠ Primoža Trubarja Laško, 1988

V osemdesetih smo radi spremljali tenis. Ker je imela soseda Teja še povsem uporabna otroška loparja, sva se odločili, da bova za pusta tenisačici. Iz starih rjuh sem nama sešila krila in brezrokavnika, ki sva ju porisali in popisali s flomastri in voščenkami (z voščenkami sem tudi pobarvala platnene copate). Med takratnimi teniškimi zvezdami so bili predstavniki manjšega števila držav, zato sva se odločili, da bova kot maškari zastopali povsem neznani tenisačici iz Izraela (jaz, leva) in Japonske (Teja, ...

Per saperne di più

V osemdesetih smo radi spremljali tenis. Ker je imela soseda Teja še povsem uporabna otroška loparja, sva se odločili, da bova za pusta tenisačici. Iz starih rjuh sem nama sešila krila in brezrokavnika, ki sva ju porisali in popisali s flomastri in voščenkami (z voščenkami sem tudi pobarvala platnene copate). Med takratnimi teniškimi zvezdami so bili predstavniki manjšega števila držav, zato sva se odločili, da bova kot maškari zastopali povsem neznani tenisačici iz Izraela (jaz, leva) in Japonske (Teja, desna). Druščino zastopajo tudi klasične maske meniha in arabska princesa. Maska Malboro man je lik, ki smo ga spoznali v reklamah v takrat popularni nemški reviji Bravo, za tisti čas zelo aktualen lik pa je zadaj levo - Von Smallhausen, lik iz takrat popularne angleške nadaljevanke Alo Alo. Slikani smo na šolskem dvorišču, slikal je eden od učiteljev, verjetno Slapnik.

Prispevala: Urška Knez

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Periodo mostrato nella foto

1988

Quando è stata scattata

XX secolo

Dove

Laško

Persone nella foto

Urška Knez

Parole chiave

maškare, pust, osnovnošolci, otroci

Data di pubblicazione

19.02.2021 06:58

Ultima modifica

19.02.2021 06:59

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam